Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από τις εγγραφές των επισκεπτών στο βιβλίο του μοναστηριού.


1.Αν και μερικές στιγμές χάνω την πίστη μου προς το Θεό από τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζω, η επίσκεψή μου σ’ αυτό το άγιο μέρος μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω και ηρεμεί τη ψυχή μου. Παναγιά μου φώτιζέ μου και προστάτευε το γιο μου από τα κακά αυτού του κόσμου.

Ιωάννα 6-9-2009


2.Νοιώθω ευγνωμοσύνη που αξιώθηκα να επισκεφθώ την Ιερά Μονή και ένοιωσα μεγάλη κατάνυξη και συγκίνηση μέσα στον Ιερό Ναό. Ο Θεός να ευλογεί και η Παναγία τις οικογένειές μας και τον πατέρα Μιχαήλ που κάνει μεγάλο έργο.

Α.Κ. 5-9-2009


3. Ένα Μοναστήρι που μιλάει στη ψυχή μας. Εύχομαι η χάρις της Παναγίας να το κάνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου και όλοι να βρίσκουν εδώ καταφύγιο και ανάπαυση ψυχής.

Ε. Χ.-Κ.


4. Παπά - Μιχάλη, .οπου βρεθείς βάζεις τη σφραγίδα σου. Να σε έχει ο Θεός γερό να προσφέρεις.

Παναγιώτης Μ. 28-2-2009


5. Ο παπά -Μιχάλης μας είπε ότι αυτό εδώ δεν είναι βιβλίο επισκεπτών αλλά βιβλίο παραπόνων. "Θέλω παράπονα " μας είπε " για να γινόμαστε καλύτεροι" Ένα παράπονο έχουμε παπά - Μιχάλη: γιατί δε συναντάμε περισσότερους ανθρώπους σαν εσένα. Να είσαι καλά και δυνατός, να συνεχίσεις κι εμείς να είμαστε συνεπείς και να ερχόμστε και να σε βοηθάμε, όσο μπορεί ο καθένας.

Στρατής & Νάντια Λ. 28-2-2009


6. Εδώ και κάποια χρόνια τέτοια μέρα, επισκεπτόμασταν το Μοναστήρι του Δαμανδρίου, ως ορθόδοξη Κοινότητα "Η Οσία Θωμαΐς" και συμπροσευχόμασταν όλα τα μέλη στον Εσπερινό της Αγάπης. Αυτό έγινε και φέτος. Ήλθαμε προσκεκλημένοι και σκλαβωμένοι από την αγάπη του Γέροντα π. Μιχαήλ. Είδαμε την άλλη όψη της ΜΟνής και χαρήκαμε πολύ και ελπίζουμε η Μονή ΄ποχι μόνο να ανακαινισθεί, αλλά να καταστεί πόλος έλξης, λιμάνι καταφυγής, σκέπη κουρασμένων ψυχών. Καλή δύναμη. Είμαστε κοντά σας.

Κυριακή του Πάσχα 2006 Για την ορθόδοξη Κοινότητα π. Αθανάσιος Γ.


7. Πατέρα Μιχαήλ, Νοιώθουμε τον εαυτό μας πολύ τυχερό, που μας αξίωσε η Παναγία να επισκεφθούμε το Μοναστήρι. Είμαι σίγουρη πως, με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού, το Μοναστήρι αυτό θα γίνει ένα απ' τα πιο γνωστά του νησιού. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

19-9- 07 Οικογένεια Νίκου Φ.


8. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση επισκέφθηκα το μοναστήρι σας, Πατέρα Μιχαήλ, μαζί με τα παιδιά μου και το εγγονάκι μου, το οποίο πήρε το βάπτισμα της Χριστιανής χάρη στην ευλογία σας και ευχόμαστε να ξαναέρθουμε στη Μονή σας.

19-9-09 Παπαδούλα Τ.


9. Αυτό το Άγιο μέρος ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου και σήμερα, που ήλθα για αυτοψία υπηρεσιακή, είδα την αγάπη, την προσοχή και την τάξη που το περιέλαβε ο πατήρ Μιχαήλ, άοκνος και δυναμικός. Ευχαριστούμε για τη δουλειά σας. Θερμά συγχαρητήρια.

27-5-08 Χριστιάνα Λ.


10. Όταν η Πίστη και το μεράκι συναντιούνται, το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Το Θείο συναντιέται με τη γήινο και το αποτέλεσμα σε ανυψώνει. Μπράβο σ' αυτόν που το κατάφερε.

Ειρήνη Χ.
Αρχική Σελίδα        Η Μονή και ο Κόσμος